fredag, december 09, 2011

Smarrig Skagenröra

Egen supersmarrig skagenröra är verkligen världens enklaste att göra och det blir så mycket godare än skagenrörorna man köper för dyra pengar och sprängfyllda med tillsatser. Min skagenröra är bara en enkel blandning på räkor, majonnäs, dill, citron, salt och svartpeppar.

Ingredienser:
500 g handskalade räkor
2 dl hemmagjord majonnäs
1-2 msk dill
citronsaft
salt & peppar

Gör såhär:
1. Skala räkor och hacka dem i bitar. Antingen finhackar du allt. Eller så gör du som jag brukar göra, finhackar 1/3, grovhackar 1/3 och låter 1/3 vara som de är. Framförallt om man ska ha röran till toast så tycker jag alternativ 2 passar utmärkt. Till bakad potatis skulle jag finhacka allt.
2. Lägg räkhacket i en skål och blanda med majonnäs och dill. Rör om och smaka av med citron, salt och peppar.
3. Servera på en bit rostad toast, en bit danskt rågbröd eller till bakad potatis. Eller varför inte till krispiga crustader. Kokt ägg och citron passar bra till och gärna något grönt i form av krispig sallad och en dillkvist.

En generös klick på en skiva danskt rågbröd, kokt ägg och citron så blir det mer än väl en mättande lunch.



1 kommentar:

  1. Mums det ser lika gott ut som det smakade, härliga bilder.
    //J

    SvaraRadera