måndag, december 19, 2011

Farmor Monas skurna pepparkakor

De här pepparkakorna är så goda så ni kan aldrig ana. De är både knapriga och knäckiga på samma gång. Inte alls några vanliga torra tråkiga pepparkakor, såna gillar jag inte ens. Men de här! Jisses så gott! Ett superenkelt recept och det här är en deg som man inte kan baka ut, utan den måste in i frysen först och efter det skäras upp i tunna skivor med en vass kniv. Enligt mig så är de här pepparkakorna de godaste som finns i världen. Jag tror inte det finns godare pepparkakor faktiskt. De är inte snygga men de har charm och karaktär så döm inte ut dem pga utseendet.

Njut som de är eller med en god bit ost.

Pepparkaksdeg till ca :
250 g smör
5 dl vetemjöl
250 g strösocker
250 g sirap
1 msk kanel
1 msk bikarbonat
1 msk malda nejlikor
1 msk kardemumma

Gör såhär:
1. Värm upp smör och socker i en tjockbottnad kastrull, det får absolut inte koka. 
2. Blanda i kryddor och mjöl.
3. Forma till 1 eller 2 stora runda "limpor", frys in och skär sedan riktigt tunna pepparkakor.
4. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar