söndag, december 11, 2011

Ört- och Vitlökssmör

När man ugnsbakar vitlöken först så blir vitlöken inte lika skarp som när den är rå. Plus att den är mer lättarbetad in i smöret. Ört- och vitlökssmör passar perfekt på en god köttbit.


Ingredienser:
3 vitlöksklyftor
olivolja
salt
100 g rumsvarmt smör
Slätbladig persilja

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Lägg vitlöksklyftorna med skal i en bit folie tillsammans med olivolja och salt och ugnsbaka vitlöken ca 20 minuter.
3. Ta ut vitlöken från ugnen och tryck ut det underbart mjuka vitlöksmoset från skalen.
4. Lägg ner smör, persilja och vitlöksmoset i en mixer och kör till en mjuk och jämn smet.
5. Klicka ut smöret i en bit plastfolie och rulla ihop till en korv. Eller lägg smöret i en spritspåse och spritsa ut till fina kluttar.
6. Lägg in i frysen i ca 30 minuter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar