söndag, december 11, 2011

Vispat smör

Vispat smör! Så gott! Det får man typ bara när man går på restaurang. Men nu ska det bli ändring på det och även bjudas oftare här hemma. Idag gjorde jag två olika till scones. Och det är inte svårt alls att få till. Jag lovar att dina gäster kommer blir imponerade om du bjuder på detta istället för ett tråkigt paket smör till brödet när du har middagsbjudning. Antingen gör man ett vanligt luftigt och ljust vispat smör eller så gör man med brynt smör. Jag gjorde ett vanligt ljust fluffigt.

Ingredienser:
200 g smör

Gör såhär:
1. Smält 50 g smör.
2. Hacka 150 g smör i mindre kuber.
3. Häll det smälta smöret i en skål och lägg i några smörkuber och vispa in det tills det smälter. Fortsätt så tills alla smörkuber är iblandade.
4. Vispa på högsta hastighet tills smöret är ljust, luftigt och liknar grädde. Tar ca 5-10 minuter.
5. Spritsa upp det (finare än vad jag gjorde på bilderna) och njut till nybakat bröd.

Vispat smör med citronsmak
Ta hälften av det vispade smöret och smaka av med lagom mängd citronzest och lite citronsaft.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar