Den här ostpajen kan man ha till alla slags tillbehör. Du kan göra salamirullar som jag gjorde här. Eller så har man det till kräftor när det nalkas såna delikatesser. Eller så har man det till... i princip vad som helst. Ostpaj fungerar nog till allt! Kan ni komma på något som den inte passar till?
Västerbottenpaj
Pajdeg:125 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl vatten
Fyllning:
3 dl västerbotten
3 ägg
2 dl grädde
salt
vitpeppar
Gör såhär:
1. Kör ihop degen snabbt i en matmixer. Tryck ut degen i en springform och ställ in den i kylen i minst 30 minuter.
2. Förgrädda pajdegen i ca 10 minuter i 200 grader.
3. Riv osten och blanda med grädde, ägg, salt och peppar.
4. Häll i smeten i formen och grädda i nedersta falsen i ca 20-30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
Salamirullar (hoftade ihop så jag har inga mått, smaka av är mitt råd)
Ekologisk salami
Mascarpone
Torkade fikon
basilika
salt
peppar
1. Rör ihop mascarpone, finhackad fikon, basilika och smaka av med salt och peppar.
2. Lägg en klick ostkräm i varje salami och rulla ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar