Riktigt citroniga cupcakes. Det är citronzesten från 3 citroner i smeten och citronsaft i toppingen som gör det.
Ingredienser cupcakes:
100 g smör
165 g socker
0,5 tsk vaniljsocker
zesten från 3 citroner
2 ägg
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 ml mjölk
Ingredienser topping:
125 g rumsvarmt smör
300 g florsocker
1,5 msk citronsaft
gul karamellfärg (kan uteslutas)
Gör såhär:
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Lägg muffinsformar av papper i en nonstick muffinsform med plats för 12 muffinsar.
3. Använd en elvisp och vispa smör, socker och vaniljsocker ljust och pösigt.
4. Vispa i citronzesten.
5. Tillsätt ett ägg i taget och vispa in dem ordentligt i smeten.6. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och ha mjölk i en annan.
7. Varva mjölblandning och mjölk om vartannat och använd en slickepott och vänd ner i smeten och arbeta in allt ordentligt.
8. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills muffinsarna har en fin färg.
10. Låt svalna helt innan toppingen sätts på.
11. Gör toppingen. Blanda smör, florsocker och citronsaft ordentligt. Blanda i några droppar gul karamellfärg om en gulare färg önskas på toppingen.
12. Spritsa toppingen på muffinsarna innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar