Till 24 st syltgrottor: 175 grader ca 18 minuter
200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g vetemjöl
24 små klickar sylt
Gör såhär:
1. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
2. Tillsätt vaniljsocker.
3. Blanda ihop bakpulver och vetemjöl och blanda ner i smeten och kör i hop snabbt. Överarbeta inte.
4. Rulla till en avlång limpa och ställ in i kylen i minst 30 minuter.
5. Dela limpan i 24 bitar och rulla till bollar och tryck ner tummen så det blir en liten grop i alla kakor där sylten ska in.
6. Klicka i en lagom stor klick med sylt.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. 175 grader varm ugn.
ha lite pepparkakskryddor i kakdegen och lingonsylt på...supergott!!
SvaraRaderaJa det lät riktigt smarrigt. Tack för tipset.
SvaraRaderaMina blev riktigt kassa..! Måste vara mer mjöl i!!
SvaraRaderaAnonym, eller så kanske du ska byta till bra råvaror ;)
SvaraRaderaMen det var ändå tråkigt att höra att dina kakor inte blev goda, jag lyckas varje gång och har inte mer mjöl i än så här och jag har bakat dessa kakor i många år nu.
hade inte skaddat ,mer mer info i texten för oss nyare bagare
SvaraRaderaTack för din feedback. Ska tänka på det i fortsättningen. Vad var det som du kände saknades i texten?
RaderaSka man smälta smöret innan man vispar det med sockret? :)
SvaraRadera