Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
2 citroner (zest och ca 1 dl citronsaft)
Gör såhär:
1. Finriv citronerna med en zestrivare och pressa ur saften.
2. Lägg ner smör tillsammans med 0,5 dl socker, citronzest och citronsaften i en tjockbottnad kastrull. Koka upp, rör om så att allt gonar ihop sig och ställ åt sidan för att svalna.
3. Vispa 1 dl socker med ägg till vitt och pösigt och blanda med citronkrämen.
4. Lägg tillbaka kastrullen på låg värme och sjud tills allt tjocknar. Det får inte koka.
5. Låt svalna och häll ner i en väl rengjord glasburk.
Serveringstips 1! Testa att äta den som den är i ett snapsglas toppad med vispgrädde.
Serveringstips 2! Smula savoyardikex i botten av snapsglaset med lemoncurd över och en klick grädde.
Serveringstips 3! Som fyllning i en lemon cupcake (jag la lemoncurd i en spritspåse och pressade ner curden in i muffinsen och ringlade sen lite över).
edit 120406: Har testat mig fram och det har visat sig att 1,5 dl ger bäst balans mellan det söta och sura.
Receptet hittade jag hos: Tasteline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar