söndag, oktober 23, 2011

Pulled Rostbiff

Tänk att en misslyckad rostbiff kunde bli så god som pulled beef istället. Detta skulle först bli en vanlig 62-graders rostbiff men slutade som en långdragen oxe istället. Jag glömde helt enkelt bort rostbiffen i ugnen och tog ut den när den var på 95 grader. Så istället för att slänga den där och då så lät jag den vara 5 timmar till i ugnen och sen hade vi en mör middag till ikväll istället.

Ingredienser:
1 kg ekologisk rostbiff
0,5 dl olivolja
Svartpeppar
Flingsalt

Gör såhär:
1. Gnid in hela köttbiten med olivolja, svartpeppar och flingsalt.
2. Lägg köttet i en emaljgryta med locket över. Har du inte en gryta så kan du lägga köttet i en ugnsfast form med bakplåtspapper tätt runt köttet.
3. Stek i 100 grader ugn i ca 7-8 timmar.
4. Efter 8 timmar i ugnen så är det bara att dra i köttet med två gafflar så faller den isär i fina bitar. Häll över lite av spadet över köttet så det blir saftigt och gott. Smaka av och krydda extra om det behövs. Jag kryddade idag med massor med chiliflakes, cayennepeppar och sambal så det blev en rejäl hetta i smaken.

Serverade med sallad och hemmslagen bearnaise.
Gott!

Det började så bra med en kött-termometer inne och allt. Men är man glömsk och inte kollar till köttet så slutade den annorlunda än vad det var tänkt från början. Tur man har pulled beef-receptet att ta till då.


7 kommentarer:

  1. Ja det var galet med rostbiffen, sabla termometer som lurade oss. Tur vi är kloka och visa människor som testade och gjorde pulled rostbeef istället :)
    //J

    SvaraRadera
  2. Lyxigt och gott! Jag köpte en bit fransyska igår, måste ju funka lika bra att göra pulled beef på?! Beroendeframkallande den där beefen! Gott på macka, gott till frukost med ägg, gott till middag - gott gott gott! :D

    SvaraRadera
  3. @Morfen; jepp gott som kall, gott som varm, gott till äggröra (så åt jag den idag).

    @J; tur man har en klok person som tänker åt en ibland ;)

    SvaraRadera
  4. Najs! Jag som ändå är en rätt hyfsa kock har inte förstått "hemligheten" bakom pulled beef =) Schysst! Fin blogg överhuvudtaget du har! Jättebra recept och trevligt skrivet tycker jag! Kolla gärna in min blogg också, vi har liknande upplägg =)Dock har du hållit på lite längre än mig ;) www.greatfood.se

    /Erik

    SvaraRadera
  5. Erik, det såg riktigt trevligt ut inne hos dig. Ska definitivt botanisera mer hos dig. Du har helt klart samma mattänk som mig. I like!

    Och på tal om pulled beef så står det på menyn idag igen. Blev sugen på det imorse och den har varit inne i ugnen i 5 timmar nu. Klart om några timmar, sen blir det bea och ugsnrostade grönsaker till. Lördagskvällen är räddad =)

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Det här receptet är det enda jag lyckats hitta där någon haft rostbiffen inne tills det "faller isär", jag har en jätte viktig fråga för jag har en viktig bjudning på söndag och vill få köttet såhär fast skära upp det i tjocka skivor innan sefvering, tror du att det skulle fungera och att man kan få det att "smälta i munnen"?
    För det är så jag skulle vilja ha det och inte så det blir rosa som man oftast gör med rostbiff.
    Vad tror du? Skulle bli jätte tacksam över svar :-)
    Jätte fin blogg har du också, jag har hittat många godbitar!

    SvaraRadera
  7. Nettie vad spännande. Tyvärr vet jag inte om det skulle fungera. Den är ju ganska "skör" när du haft den i ugnen i 8 timmar. Men om du är riktigt försiktig och skär upp tjocka skivor och sen försiktigt för över skivorna till varje tallrik så varför inte. Men jag skulle inte våga lita på det utan att ha testat det först. Men berätta gärna hur du gjorde.

    SvaraRadera