lördag, oktober 22, 2011

Minutbröd

När tiden tryter och man snabbt behöver få i sig något så är detta lc-bröd med 0g kh perfekt. Tar några minuter att göra och smakar nästan som scones men med mer kokossmak tack vare det nyttigare mjölet kokosnötsmjöl.

Ingredienser för 2 st (tillagade i mina små gerberaformar)
2 ägg
1 dl kokosnötsmjöl
50 g smält smör
nypa salt

Gör såhär:
1. Smält smör.
2. Vispa ägg och salt.
3. Blanda mjölet med ägg.
4. Häll över smöret och blanda ihop ordentligt. Smeten ska vara lite kletig och som en lite tjockare sockerkakssmet ungefär.
5. Fördela i 2 formar.
6. Ställ in formarna i mikron och kör i ca 2 minuter tills de är fasta.
7. Dela varje minutbröd i två delar.


5 kommentarer:

  1. Men så spännande! Var får man tag i kokosnötsmjöl?

    SvaraRadera
  2. Man kan byta kokosnötsmjöl mot mandelmjöl om man vill.

    SvaraRadera
  3. @Anna - Jag har köpt mitt härifrån
    http://www.lchfbutiken.se/15/kokosnotsmjol-eko

    @Morfen - Absolut, har bara inte testat det själv. Men kan tänka mig att det också blir kanonbra.

    SvaraRadera
  4. Har precis tuggat i mig en macka, jättegott! Vill passa på att tacka för en blogg som ger många smakfulla tips!

    Gunilla i Luleå

    SvaraRadera
  5. @Gunilla - tack vad roligt att du gillade brödet och att du gillar mina tips. Ha det fint.

    SvaraRadera