fredag, oktober 21, 2011

Lowcarbonara

Faktiskt godare än pasta carbonara. Jag har lite olika varianter på den här rätten som jag varvar med. Perfekt snabbmat när man inte orkar göra något annat. Ekologisk bacon förstås.

Ingredienser för 4 portioner
4 morötter
1-2 paket bacon
1/2 gul lök
2 msk creme fraiche
parmesan
svartpeppar

Gör såhär:
1. Hacka bacon i bitar och stek knaprig.
2. Skala och strimla morötterna i juliennestavar eller som "bandspagetti" med en potatisskalare.
3. Hacka gul lök.
4. När baconen är klara så lägg ner morot och lök i stekpannan och stek runt i några minuter.
5. Klicka därefter i creme fraiche och rejält med parmesan. Låt allt gona ihop sig.
6. Servera med mer finriven parmesan och nymalen svartpeppar. Salt behövs inte eftersom bacon är salt i sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar