- tre konserveringsmedel
- sju antioxidationsmedel
- sex emulgerings-, stabiliserings- och förtjockningsmedel
- fem syror, baser och salter
- två ytbehandlingsmedel
- tre förpacknings- och drivgaser
- ett större antal så kallade naturliga aromämnen
Fortfarande bara en bråkdel av konventionella råvaror. Så vänd även på förpackningen på KRAV-märkta råvaror för att verkligen få tag på äkta vara.
Källa: Den hemliga kocken av Mats-Eric Nilsson
Här kan ni beställa boken hos Bokus
Bra inlägg, läsa på innehållsförteckningen är aldrig fel.
SvaraRaderaHej, såg ert inlägg om tillsatser och vill berätta att ni finner mer information och kommentar varför KRAV tillåter olika tillsatser på den här länken: http://www.krav.se/Om-KRAV/Fordjupande-lasning-/Halsa/Tema-halsa/Tillsatser-tillatna-i-KRAV-markt-produktion/
SvaraRaderaMvh / Kristin Cooper, Pressansvarig KRAV
@Milla... exakt. Även de KRAV-märkta råvarorna behöver luppläsas.
SvaraRadera@Kristin Cooper... tack för din kommentar, jag skrev så långt så jag skrev ett helt inlägg till dig istället =)
http://mattalibanen.blogspot.com/2011/10/svar-pa-lasarkommentar-om-krav-och.html
Det som jag tycker dock är fulast är att man får kalla alla möjliga konstiga syrabaserade produkter för citronsyra. Menar citronsyra låter ju inte så "farligt", vore roligare om det stod "rester av salpetersyra" tex istället på godiset mm
SvaraRadera//J en blivande mattaliban vare sig jag vill eller inte :-)