torsdag, oktober 13, 2011

Chili sin Carne med Persiljeyoghurt

Chili sin Carne betyder chili utan kött. Helt enkelt en veggovariant av Chili con Carne. Här får ni min variant med kikärter och det blev verkligen hett och supergott.

Ingredienser för 4 port
1 gul lök
1 röd snackpaprika
2 vitlöksklyftor
1 piripiri
3 msk olivolja
0,5 tsk spiskummin
1 kanelstång
0,5 msk socker
0,5 msk paprikapulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 burk krossade tomater
1 förpackning vilda tomater
3 rivna morötter
1 tetra färdigkokta kikärtor
2 dl rysk yoghurt
persilja

Gör såhär:
1. Hacka paprika, lök, vitlök och chili grovt.
2. Stek det hackade tillsammans med de vilda tomaterna och alla kryddor på hög värme. Stek tills det är brynt.
3. Häll i de krossade tomaterna och låt puttra i ca 30 minuter.
4. Riv morötter och skölj av kikärtorna och häll ner de i grytan när 2 minuter kvarstår.
5. Rör ihop rysk yoghurt och persilja till en mild sås och servera såsen till den heta grytan.

Skitgott!


Inspirerad från kokboken Året Runt med Saltå Kvarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar