Ingredienser för 4 port
1 gul lök
1 röd snackpaprika
2 vitlöksklyftor
1 piripiri
3 msk olivolja
0,5 tsk spiskummin
1 kanelstång
0,5 msk socker
0,5 msk paprikapulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 burk krossade tomater
1 förpackning vilda tomater
3 rivna morötter
1 tetra färdigkokta kikärtor
2 dl rysk yoghurt
persilja
Gör såhär:
1. Hacka paprika, lök, vitlök och chili grovt.
2. Stek det hackade tillsammans med de vilda tomaterna och alla kryddor på hög värme. Stek tills det är brynt.
3. Häll i de krossade tomaterna och låt puttra i ca 30 minuter.
4. Riv morötter och skölj av kikärtorna och häll ner de i grytan när 2 minuter kvarstår.
5. Rör ihop rysk yoghurt och persilja till en mild sås och servera såsen till den heta grytan.
Skitgott!
Inspirerad från kokboken Året Runt med Saltå Kvarn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar