tisdag, oktober 25, 2011

Linssoppa med vitlöksbröd

Godaste linssoppan. Ett tag gjorde vi den här nästan en gång i veckan men nu var det så länge sen jag gjorde den så min mage började skrika i bilen när min tanke nuddade den här soppan. Den är så himla god. Och den blir klar inom 30 minuter.

För 4 port
1 stor gul lök
1 klick smör
3 dl Saltå Kvarns röda linser (bästa linserna)
1,5 l vatten
3 msk Renée Voltaires lantbuljong (bättre än inget även fast den innehåller jäst, egen buljong är bäst förstås men hade ingen veggobuljong att ta till idag)
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
salt
vitpeppar

Gör såhär:
1. Skala och finhacka löken.
2. Fräs den mjuk i smöret. Ska inte ta färg.
3. Häll i röda linser och kryddorna och låt fräsa med i 1 minut.
4. Häll i vatten och buljong.
5. Koka upp och låt småputtra i ca 20-25 minuter.
6. Smaka av med salt och vitpeppar.


Bjöd tillsammans med vitlöksbröd. Superenkelt att göra; Ta några skivor surdegsbaguette och bred på vitlökssmör (smör, persilja, vitlök). In i 225 grader varm ugn i ca 3-5 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar