Min mammas goda jordgubbskräm serverad med lättvispad grädde. Jag är uppvuxen med alla slags olika bärkrämer som man kan göra och till slut tog jag receptet och här är resultatet. Det var svinenkelt att göra också.
Ingredienser
500 g jordgubbar (färska eller frysta)
1 liter vatten
Honung (2-3 msk) eller strösocker efter smak (jag hade i ca 1,5 dl)
0,5 tsk havssalt
3 msk potatismjöl + lite kallt vatten
Gör såhär:
1. Koka jordgubbarna mosiga tillsammans med vatten.
2. Sila bort moset.
3. Koka upp saften med honung (eller strösocker) och havssalt.
4. Blanda under tiden 3 msk potatismjöl med kallt vatten till en jämn sörja.
4. När saften kokar så vispa i potatismjölblandningen ordentligt.
5. Vispa och koka upp krämen igen tills första bubblan syns (går fort). Dra bort från plattan på en gång.
6. Strö över lite strösocker på toppen så bildas det inte en hinna på ytan.
6. Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller kall mjölk.
Krämen är lika god kall som varm.
Säsong: Juni, Juli.
Övriga året: Använd frysta bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar