lördag, oktober 22, 2011

Nyttiga chokladkakor

Dessa små underbara skapelser innehåller 1 gram kolhydrater per kaka.


Kan verkligen en kaka vara nyttig? Japp det kan den! Dessa blev som små mastiga kladdkakor. Efter några dagar i kylen så var de faktiskt ännu godare.

Mycket smak från valrhonakakaon. Har man nån annan sämre kakao så får man nog ha i mer än vad man har med Valrhona. Kakaon är dyr, men helt överkomlig. 99 kr för 250 gram, men desto mer smak än vad ögonkakaon någonsin haft. Den kan ju användas till allt där man vill förgylla med lite kakaosmak.

Gott gott!

Nyttiga Chokladkakor ca 20 st
100 gr Smör
1 msk Valrhonakakao
1 tsk äkta vaniljpulver (förväxla ej med vaniljsocker)
2 dl Mandelmjöl
2 msk Fiberhusk
1 msk agave sirap
1 Ägg

Gör såhär:
1. Ner med smör och kryddor i en kastrull. Koka upp och rör om ordentligt. Låt svalna något.

2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och agave i en bunke. Vispa ner smör- och kryddblandningen. Rör sen i ägget och blanda ordentligt.

3. Ställ in i kylen en halvtimme.

4. Sätt på ugnen på 200 grader.

5. Rulla till 20 st bollar och platta till ordentligt och gör mönster med gaffel.

6. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter.






Inspirerad av Birgitta Höglund

2 kommentarer:

  1. Mina blev lite halvsega.. Blev dina också det?

    SvaraRadera
  2. Yepp och jag gillade det. Det var det jag menade med att de blir som små mastiga kladdkakor.

    SvaraRadera