tisdag, september 27, 2011

Remouladsås

Varför en hemmagjord remouladsås? Jo för att slippa en innehållsförteckning med tre olika förtjockningsmedel (E1422, E415, E401). Det är bättre att använda äkta vara så tjockar den ihop sig själv.

Ingredienser till hemmagjord remouladsås
2 dl hemmagjord majonnäs
1 dl rysk yoghurt
1 dl picklesgrönsaker
1 msk kapris
1 salladslök (kan uteslutas)
1 tsk dijon
1 msk dill
1 tsk dragon
svartpeppar

1. Mixa picklesgrönsaker, salladslöken och kapris till en finhackad smet.
2. Blanda grönsakssmeten med hemmagjord majonnäs och rysk yoghurt.
3. Smaka av med dijon, dill, dragon och svartpeppar. Eventuellt lite salt, men kapris och övriga ingredienser är salta i sig så det lär inte behövas. 

1 kommentar:

  1. Tips: Danskarna har curry i sin remouladsås. Jag tycker det är en pigg smak. De har curry i sin ketchup till de röde pölserne också.

    SvaraRadera