Istället för att köpa de tillsatsstinna salsasåserna till fredagstacon så får ni här ett förslag på en riktigt god salsasås som går åt som smör. Om det mot förmodan blir rester över så brukar jag hälla ner resterna i tex en köttfärssås.
Ingredienser
1/2 röd chili
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 ekologiska tomater
1 msk olivolja
1/2 lime
2 krm oregano
2 krm salt
1/4 brk passerade tomater
(Anna har i sitt recept även 1 krm malen kummin, men det har jag
aldrig haft i, däremot brukar jag ha i lite nymalen svartpeppar)
Gör såhär:
1. Hacka chilin.
2. Finhacka löken.
3. Finhacka vitlöken.
4. Hacka tomaterna.
5. Blanda chili, lök, vitlök och tomater med passerade tomater, olivolja och limesaft.
6. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar
och lime.
Låt stå kallt minst 3 timmar och gör den med fördel dagen innan. Jättegott!
Inspirerad av: Anna Hallén
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar