måndag, september 26, 2011

Pulled beef

Pulled peef. Den sköter sig verkligen helt själv och den blir otroligt god och otroligt mör. Personligen gillar jag nötkött mer än fläskkött, men detta är gott som pulled pork också. Jag brukar göra grillade grönsaker med hemmaslagen bea till.

Ingredienser:
1 kg ekologisk högrev / nötbog / fläskstek / eller vilken annan stek som helst

Kryddblandning:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
3 finrivna vitlöksklyftor
3 msk American steakhouse seasoning (typ grillkrydda)
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré

Gör såhär:
1. Blanda ihop kryddblandningen.
2. Gnid in hela köttbiten med kryddblandningen.
3. Lägg köttet i en Le Creusetgryta med locket över. Har du inte grytornas gryta så kan du lägga köttet i en ugnsfast form med bakplåtspapper tätt runt köttet.
4. Stek i 100 grader ugn i ca 7-8 timmar.
5. Efter 8 timmar i ugnen så är det bara att dra i köttet med två gafflar så faller den isär i fina bitar. Häll över lite av spadet över köttet så det blir saftigt och gott. Smaka av och krydda extra om det behövs.






Receptet hittade jag hos Kryddburken för ett tag sedan. En av Sveriges bästa matbloggar om ni frågar mig.

5 kommentarer:

  1. Har testat detta och det blev supergott! Körde steken i lergryta och det funkade finfint. Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lergryta med lock på eller inte

      Radera
  2. Va kul att höra. Det är ju så genialiskt enkelt att få till en festmåltid.

    SvaraRadera
  3. Hej
    Har ingen gryta än. =( Så sjukt dyra.
    Du skrev bakplåtspapper. Ska man blöta det först?
    Funkar det lika bra med folie?
    Tack
    //Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Magnus, du behöver inte blöta bakplåtspappret först. Det är så låg värme i ugnen så den kommer inte bli bränd.

      Radera