tisdag, september 27, 2011

Mmmm som i Margarin - typ inte

Är margarin verkligen människoföda?
Margarintillverkning innebär att man raffinerar en brun oaptitlig fettmassa som tvättas och parfymeras. Det bildas också såpa som tvättas ut. Detta för att fettmassan ska kunna användas i kosmetika, målarfärger, skärvätskor och margariner. Sedan får var och en tillföra tillsatser, färga upp och parfymera fettmassan efter eget behov. Hudkräm blir vit och får sin egen lukt medan margarin blir gul och får tillsatt smörarom. Mmmmmm mums... NOT!

Becels innehållsförteckning:
Vatten, vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, växtsterolestral (12,5%), modifierad stärkelse, gelatin, salt (0,8%), emulgeringsmedel (lecitin, E471 mono- och diglycerider av fettsyror, av vegetabiliskt fett, E476 Polyglycerolpolyricinoleat), kärnmjölkspulver, konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom, A- och D-vitaminer.

Exempel på margarin:
Becel
Lätta
Lätt&Lagom
Flora

Här en illustration på lite margarintillverkning:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar