onsdag, september 28, 2011

Auberginerullar med chevré, valnötter och chili

En riktigt god vegetarisk rätt. Passar även utmärkt som tillbehör till kött, fisk och mittemellan om man är rädd för helvegetarisk mat.

Ingredienser
1 st aubergine
50 g getost
1 dl ruccolasallad
3 msk valnötskärnor
100 g färska dadlar
0,5 röd chili
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör såhär:
1. Skölj auberginen och skiva den tunt på längden. Pensla olivolja på varje sida och stek i hög värme på grillpannan tills de fått färg. Låt svalna.

2. Blanda getost, ruccola, hackade valnötter, urkärnade och hackade dadlar och chili. Krydda med salt och svartpeppar.

3. Lägg en klick av röran och några ruccolablad på varje aubergineskiva och rulla ihop till rullar.

4. Ringla över lite olivolja av god kvalitet (och det fungerar även med saltå kvarns vita balsamvinäger, men jag gillade det mer än övriga familjen).


Aubergine i säsong: Augusti och September

Hittade receptet hos MatHem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar