En riktigt god vegetarisk rätt. Passar även utmärkt som tillbehör till kött, fisk och mittemellan om man är rädd för helvegetarisk mat.
Ingredienser
1 st aubergine
50 g getost
1 dl ruccolasallad
3 msk valnötskärnor
100 g färska dadlar
0,5 röd chili
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör såhär:
1.
Skölj auberginen och skiva den tunt på längden. Pensla olivolja på
varje sida och stek i hög värme på grillpannan tills de fått färg. Låt
svalna.
2. Blanda getost, ruccola, hackade valnötter, urkärnade och hackade dadlar och chili. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Lägg en klick av röran och några ruccolablad på varje aubergineskiva och rulla ihop till rullar.
4.
Ringla över lite olivolja av god kvalitet (och det fungerar även med
saltå kvarns vita balsamvinäger, men jag gillade det mer än övriga
familjen).
Aubergine i säsong: Augusti och September
Hittade receptet hos MatHem
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar