torsdag, september 22, 2011

Baconlindad kycklingfilé med tomatsallad och fetaostcreme

Detta är jättegott. Massor med smaker från senap, ost och bacon. För att inte tala om salladen och fetaostcremen.

Baconlindad kycklingfilé
4 st kycklingfiléer
2 pkt bacon
en god senap
gräddost

1. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och bred på ett lager med senap.
2. Riv osten och fyll kycklingfiléerna med ost.
3. Linda bacon runt varje filé. Fäst ihop med tandpetare (plockas bort innan servering).
4. Bryn kycklingfiléerna och lägg sen över filéerna i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen (200 grader) tills de är genomstekta.


Tomatsallad
körsbärstomater
ruccolasallad
fetaost
rödlök
olivolja
vit balsamico
flingsalt

1. Skiva körsbärstomater tunt.
2. Skölj av ruccolasalladen ordentligt.
3. Dela ett halvt paket fetaost i små kuber. (Resten av halvan har man till fetaostcremen)
4. Skiva rödlöken i båtar.
5. Lägg upp allt fint på ett uppläggningsfat och skvätt över lite olivolja, vit balsamico och flingsalt.


Fetaostcreme
Creme fraiche
halvt paket smulad fetaost
nymalen vitpeppar

1. Blanda creme fraiche med fetaost och nymalen vitpeppar.

2 kommentarer: