fredag, november 04, 2011

Stuvade makaroner

Inte världens nyttigaste mat, men ibland kan det vara gott med något onyttigt också och familjen älskar verkligen mina stuvade makaroner. Och hemmagjorda stuvade makaroner är fortfarande bättre mat än att köpa något färdigt jox med en massa tillsatser. Jag hoftar alltid ihop detta så jag vet inte mängd av allt. Men det är bara att klicka i lite och smaka av så blir det bra i slutändan.

Ingredienser:
Gammeldags makaroner
Grädde
Smör
Salt
Vitpeppar
Muskotnöt (kan uteslutas)

Gör såhär:
1. Koka gammeldags makaroner enligt paketets anvisning och häll ut allt vatten. Jag brukar beräkna ungefär 1 dl torra makaroner per skalle.
2. Klicka i en rejäl klick med smör och häll i ganska mycket grädde. Rör om då och då och låt småputtra i medelvärme tills all grädde har kokat in.
3. Smaka av med salt, vitpeppar och muskotnöt. Muskoten kan uteslutas, det blir gott ändå.


Servera med ett gäng goda hemmagjorda köttbullar.

3 kommentarer:

  1. Grymt gott, följde receptet och åt stuvade makaroner för första gången! Tillbehör, fläsk.
    /Micke

    SvaraRadera