torsdag, november 03, 2011

Broccolipuré

Broccolipuré är till och med godare än potatismos. Och framförallt nyttigare. Det tog x antal försök innan jag hittade mitt ultimata sätt att göra broccolipuré på. Det bästa med det här receptet är att purén är tokgod dagen efter KALL. Ja det är sant. Så gör gärna en extra sats så att du kan ha med dig den i matlådan dagen efter. Men det kanske bara är jag...

Ingredienser broccolipuré för 4 port
1 broccolihuvud (ca 400 g)
1 stjälk salladslök
vispgrädde
smör
mjukost naturell
salt
peppar

Gör såhär:
1. Skär ner broccolihuvudet i mindre bitar och lägg ner i en kastrull.
2. Hacka salladslöken och lägg ner i kastrullen.
3. Häll över grädde och salta lagom.
4. Koka upp och låt koka ca 15 minuter.
5. Häll gräddkoket i en skål och lägg broccolin och löken i en bunke tillsammans med en klick smör och en stor klick mjukost.
6. Kör till en slät puré med en handmixer. Använd av gräddkoket om du vill ha en lösare puré.
7. Smaka av med salt och peppar.



Broccoli är i säsong och som godast: Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
Övriga året för minst miljöpåverkan: Välj fryst broccoli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar