onsdag, november 02, 2011

Stekta äpplen med Vaniljkesella

En riktig snabb dessert när man inte orkar göra något avancerat utan bara vill bjuda på något sött till dessert. Nu är äpplena som bäst också.

Ingredienser:
4 Äpplen
Saften från 1 ekologisk Citron
En stor klick smör
Rejält med Kanel
2 tsk Raw agave sirap
2 tsk Vaniljpulver (ej socker)
2 msk Xante
1 tsk Råsocker
Kesella blandat med vaniljpulver
Mynta för dekoration

Gör såhär:
1. Skala och skiva äpplen i ganska grova bitar. Blanda direkt med citronsaften så de inte blir bruna.
2. Smält smör i en stekpanna.
3. Stek äpplena med kanel, raw agave, vaniljpulver och xante tills de är mjuka men ändå har lite tuggmotstånd. Tar runt 5 minuter.
4. Strö över lite råsocker på slutet av stektiden.
5. Fördela i fina formar.
6. Blanda kesella med vaniljpulver och klicka över äpplena. Och toppa med ett myntablad.

Blanda äppelbitarna med saften från en citron för att de inte ska bli bruna.
Äpplen i säsong: augusti, september, oktober, november, december, januari, februari och mars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar