Ingredienser:
4 Äpplen
Saften från 1 ekologisk Citron
En stor klick smör
Rejält med Kanel
2 tsk Raw agave sirap
2 tsk Vaniljpulver (ej socker)
2 msk Xante
1 tsk Råsocker
Kesella blandat med vaniljpulver
Mynta för dekoration
Gör såhär:
1. Skala och skiva äpplen i ganska grova bitar. Blanda direkt med citronsaften så de inte blir bruna.
2. Smält smör i en stekpanna.
3. Stek äpplena med kanel, raw agave, vaniljpulver och xante tills de är mjuka men ändå har lite tuggmotstånd. Tar runt 5 minuter.
4. Strö över lite råsocker på slutet av stektiden.
5. Fördela i fina formar.
6. Blanda kesella med vaniljpulver och klicka över äpplena. Och toppa med ett myntablad.
Blanda äppelbitarna med saften från en citron för att de inte ska bli bruna. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar