Krispiga, salta, syrliga och beska. I like it! Här åt jag chipsen till en krämig äggröra med ost. |
Grönkålschips är svinenkelt att göra men det tar lite tid.
Ingredienser
1 stor knippe ekologiskt Grönkål
1 st ekologisk citron (saften)
2 nypor flingsalt
1 nypa havsalt
rejäl skvätt ekologisk olivolja
Gör såhär:
1. Skär bort stjälken på alla blad och skär bladen i lagom stora bitar.
2. Massera in olivolja, citronsaft, flingsalt och vanligt salt i varje blad. Det är bara att ta händerna och knåda runt bland bladen tills alla ser glansiga och täckta ut.
3. Bred ut de på en ugnsplåt.
4. Sätt ugnen på absolut lägsta värmen med varmluftsugnen på.
5. För mig tog det ganska exakt 10 timmar att torka grönkålen till knapriga välsmakande smaskiga chips. Det är så himla gott så ni anar inte.
Grönkål är i säsong: oktober, november, december, januari och februari
Inspirerad av Renée Voltaire
Coolt! :-)
SvaraRaderaEller hur :)
SvaraRadera