söndag, februari 12, 2012

Philadelphiabullar

Snabba bullar att få till om man ska göra mycket bullar till många, men framförallt är de svingoda. Älskar verkligen philadelphiafyllningen i de här bullarna.

Ingredienser:
Bulldeg:
100 g smör
50 g jäst (finns ekologisk nu för tiden)
5 dl mjölk
750 g vetemjöl
0,5 tsk salt
1 dl strösocker

Philadelphiafyllning:
200 g philadelphia
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljpulver
1 msk vaniljsocker

Till pensling:
1 ägg
Pärlsocker

Gör såhär:
1. Smält smör i en kastrull.
2. Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt.
3. Smula ner jäst i en degblandare och häll i den fingervarma vätskan och rör om så jästen löser sig i vätskan.
4. Mät upp vetemjöl, salt och socker och häll ner allt i degblandaren och kör maskinen på högsta i ca 9 minuter.
5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller smöra långpannan.
6. Häll ner degen direkt i långpannan och jäs till dubbel storlek ca 30 minuter.
7. Blanda ihop philadelphiafyllningen och sätt på ugnen på 200 grader.
8. Gör 5x5 hål (jag duttade ner med 3 fingrar) och klicka ner ca 1 msk philadelphiafyllning i varje hål.
9. Pensla med ägg och strö på rikligt med pärlsocker.
10. Sätt in bullen på nedersta falsen och låt grädda i ca 20 minuter eller tills bullen fått fin färg.

Enkelt och snabbt att baka i långpanna. Slippa kavla och baka ut. Bara moffa ner i långpannan, jäsa, dutta ut fyllningen och sen in i ugnen. Minimal arbetsinsats.

Ekologiskt vaniljpulver är mycket användbart, inte bara till bullar utan till allt där man behöver något som ska ha vaniljsmak.

Inspirerad från Kryddburken.

2 kommentarer:

  1. spännande fyllning,blir så fika sugen

    SvaraRadera
  2. Eller hur. Varför ska socker vara så gott och beroendeframkallande. Eller rättare sagt socker och fett. Mmmmm.

    SvaraRadera