måndag, februari 06, 2012

Tarocco - blodapelsinernas Rolls Royce

När vi, hos Cajsa Warg på söder, äntligen råkade på blodapelsinen Tarocco så var vi bara tvungna att handla. Hade tidigare i höstas läst i "Smakernas återkomst" om just denna juvel bland blodapelsiner. Så riktigt nyfiken var man ju. Vi åt detta till söndagsfrukost. Härligt saftig med fin sötma och alldeles lagom syrlig. Mums!

Mats-Eric Nilsson skriver i Smakernas Återkomst; "Denna smakrika och närapå kärnfria blodapelsin anses på grund av den lyckade balansen mellan syra och sötma vara världens bästa. Men tarocco är sorgligt nog svår att få tag på i svenska affärer. Skalet är tunt och frukten känslig för längre transporter. Dessutom brukar kedjornas frukt- och gröntansvariga göra bedömningen att deras kunder inte är villiga att betala de extra kronor som denna delikatess kostar".

Hur många gånger ska jag säga det. Bra råvaror får kosta pengar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar