lördag, februari 04, 2012

Kyckling med yoghurtsås

Köp en eller två hela kycklingar och lär dig stycka den så får du många och bra bitar att njuta av i några dagar. Dels blir det billigare kilopris och sen kan man använda skrået till att koka en egen god kycklingbuljong (recept kommer).

Ingredienser
1 hel kyckling
1 dl tamarisoya
0,5 dl olivolja
2 klyftor vitlök
grillkrydda (utan glutamat och jästextrakt förstås)
3 dl rysk yoghurt
0,5 dl bladpersilja


Såhär styckar du en hel kyckling:



Gör såhär:
1. Stycka kycklingen.
2. Blanda ihop tamari, olivolja, vitlök och grillkrydda till en marinad.
3. Gnid in kycklingbitarna med marinaden. Låt dra i några timmar i rumstemperatur.
4. Stek alla bitar runt om i en het panna i smör. Lägg över bitarna allt eftersom i en ugnsform.
5. Sätt ugnen på 225 grader och ugnsstek bitarna i ugnen ca 20-30 minuter eller tills saften inte är rosa när man sticker med en provsticka i bitarna. Låt de inte ligga inne för länge bara, för då blir de torra och trista.
6. Servera med ugnsrostade rotfrukter och en fräsch yoghurtsås (rysk yoghurt och finhackad bladpersilja).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar