fredag, februari 03, 2012

Hemmagjord dipsås med vitlök

Istället för att köpa de där tillsatsstinna dipsåserna vid chipshyllan så kan ni svinenkelt göra er egna och ha full koll på vad ni får i er. Jag äter grönsaksstavar till dipsåsen men vill ni ha chips så finns det faktiskt några sorter utan tillsatser. Det är de naturella chipsen som gäller då. Så fort det är nån smak på chipsen så får ni räkna med ett gäng E-nummer.

Såhär gör du dipsåsen:
2 dl creme fraiche (eller gräddfil)
1 riven vitlöksklyfta
1/2 liten lök superfinhackad
grillkrydda (utan jästextrakt/glutamat) (här hittar ni recept på min hemmagjorda)
lite salt
nymalen svartpeppar
örtkrydda (tex fransk eller vanlig örtkrydda) (ej italiensk som innehåller jästextrakt/glutamat)
cayennepeppar

Blanda ihop och smaka av.
Skala och skiva morötter. Eller vilka grönsaker du än gillar. 

Morötter med hemmagjord dipsås. Så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar