tisdag, januari 31, 2012

Ugnsrostade rotfrukter

Detta passar som tillbehör till nästan allt. Passar utmärkt som ensamrätt också om man kör den vegetariska vägen.

Ingredienser för ca 4 port:
4 morötter
1-2 hela vitlökar
1 fänkål
4 mandelpotatisar
smör
olivolja
flingsalt
repad timjan

Gör såhär:
1. Smörj en ugnsform.
2. Dela vitlöken i två delar tvärsöver. De ska bakas i sitt skal. När de är färdiga så klämmer man bara ut vitlökarna helt lätt från skalet och äter de hela. Det blir en söt och mjuk smak. Våga testa. Jättegott.
3. Dela morötterna i stavar i 4 delar per morot.
4. Dela fänkålen i lagom tjocka skivor tvärsöver, gärna med dillkvisten kvar.
5. Dela mandelpotatisen i klyftor.
6. Klicka över lite smörklickar här och var och droppa över rejält med olivolja. Strö över flingsalt och gärna några kvistar repad timjan.
7. Lägg in i 225 grader varm ugn i ca 20-30 minuter tills alla grönsaker är mjuka.

Serverade detta till pulled beef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar