lördag, januari 28, 2012

Kesella med honung och frystorkad hallon

Så sjukt gott. Gott som godis. Och det bästa av allt så är det nyttigt! Jag undrar bara när det ska komma ekologisk kesella på marknaden? Vem blir först? Eller finns det redan men att jag, kesellaälskaren, har missat det? De frystorkade hallonen från Saltå Kvarn är helt fantastiska. Så otroligt mycket smak och de gav en härlig struktur till kesellan idag. Detta kommer vara en favorit närmaste veckorna.

Ingredienser för 1 portion:
1 dl kesella
0,5 tsk Saltå Kvarns honung
2 st frystorkade hallon

Gör såhär:
1. Lägg kesella i en fin skål.
2. Droppa över lite honung och smulad frystorkad hallon.



8 kommentarer:

  1. Åh, jag hade helt missat hallonen. Det får bli en påse nästa gång jag är i Saltåbutiken!

    SvaraRadera
  2. Ja de är verkligen jättegoda. Det bästa är ju att de är helt naturella utan socker och alldeles underbart spröda så de går lätt sönder när man smular de mellan fingrarna. Hade varit kul om de även haft frystorkade blåbär men såg inga sådana. Älskar blåbär.

    SvaraRadera
  3. hållr med om att saltå kvarns hallon är jättegoda. jag gillar deras torkade lingon också, tyvärr fanns de inte inne när jag var där.

    trevlig blogg för övrigt :) hit kommer jag igen! ha det fint

    SvaraRadera
  4. Hur gör man frystorkade hallon ....bär?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frystorkning gör man nog inte själv. Jag vet inte hur. Men hittade denna artikel på wiki om frystorkning.
      http://sv.wikipedia.org/wiki/Frystorkning

      Dessa hallon (och även jordgubbar) köper jag från Saltå Kvarn.

      Radera
  5. Så gott det ser ut, smaskigt! Det finns flera olika sorter frystorkad frukt på frystorkadfrukt.se om du vill prova andra sorter

    SvaraRadera