fredag, januari 13, 2012

Gräddinkokt kyckling med guacamole och grönsaker

Istället för tacos kör jag såhär. Med guacamole, finhackade grönsaker och gräddinkokt kycklingfilé. Min sons favoritkycklingrätt. Eftersom kyckling är en sån sönderavlad och förstörd råvara så är kyckling lyxmat hemma hos oss eftersom vi endast nöjer oss med högsta kvalitet. Därför blir det inte kyckling så ofta i det här hemmet. Det blir för dyrt helt enkelt och då äter jag hellre biff före kyckling. Mycket bättre mat och billigare.

Gräddinkokt kycklingfilé
4 kycklingfiléer
3 dl Grädde
1 msk Sambal oelek
1 msk Sweet chilisås
1 tsk Chiliflakes
nypa Salt
nypa Svartpeppar

Gör såhär:
1. Skär varje kycklingfilé på längden i 5 avlånga bitar.
2. Stek kycklingen runt om i smör så de får en yta och lägg ner i en gryta med grädde, sambal, sweet chilisås, chiliflakes, salt och svartpeppar.
3. Koka in i ca 30 minuter och ta sen upp kycklingbitarna från grädden.
4. Hacka under tiden grönsaker (tex tomat, gurka, rödlök, paprika) och gör guacamole (se recept nedan).


Guacamole:
2 st mogna avokado
2 klyftor vitlök
1 tsk sambal oelek
1 msk creme fraiche (kan uteslutas)
skvätt citronsaft

nypa salt
nypa svartpeppar

Gör såhär:
1.  Gröp ur avokadon och lägg ner i en skål tillsammans med riven vitlök, sambal, creme fraiche och citronsaft.
2. Kör ihop allt till en jämn röra med en handmixer.
3. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar