Det går att få till bra wraps utan vitt mjöl. Blir inte riktigt samma sak som vanliga wraps men en riktigt bra variant detta. Helt utan kolhydrater. Tycker inte heller de blir äggiga som jag först trodde att de skulle bli. Jag har dessa till wraps med tacofyllning, som crepes med champinjonstuvning, som crepes med vispad grädde och bär, som tunnbröd med smör, ost och paprika. Så man kan variera på tusen sätt.
För 6-8 wraps/tunnbröd/crepes:
6 st ägg eller 8 äggvitor
6 msk vatten
1 msk naturell olja (använder Kung Markattas naturella)
nypa salt
3 tsk fiberhusk
Gör såhär:
1. Vispa ägg/äggvitor tillsammans med vatten, olja och salt.
2. Vispa in fiberhusken i omgångar.
3. Låt stå och dra i några minuter.
4. Stek första wrapen i lite olja på medelvärme. Efterkommande wraps behöver inte nån mer olja.
Blir ca 6-8 st |
En röra på ägg och majonnäs, lite salt och cayenne. |
Vispad grädde med vaniljpulver och frysta hallon och mango vid sidan om. Allt ekologiskt förstås. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar