söndag, januari 05, 2014

Frittata


Små mini frittatas till mellis, frukost eller kvällsmål. Mycket smak på dessa. Jag gjorde de i min muffinsbleckplåt.

Ingredienser för 8 st i muffinsplåt:
4 ägg
smulad fetaost
finhackad schalottenlök
finhackade grönsaker (idag hade jag i salsa, men man kan ta lite vad man har hemma)
finhackad färsk örtkrydda (tex persilja eller basilika)
nypa vitlökspulver
nypa cayennepeppar
nypa havssalt
Skivad tomat

Gör såhär:
1. Vispa äggen.
2. Hacka fetaost, lök, grönsaker och örtkrydda och blanda ner med äggen.
3. Pudra över kryddorna och blanda väl.
4. Häll över smeten i smord muffinsplåt.
5. Skiva tomaten och lägg 1 skiva på varje frittata.
6. Stoppa in i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter eller tills smeten stannat.

 Energivärde per styck:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar