Ingredienser för 2 port
2 morötter
Halv gul lök
1-2 dl grädde
Smör att steka i
Parmesan
1 pkt bacon
salt
nymalen svartpeppar
Gör såhär:
1. Börja med att skala moroten och sen hyvla den med potatisskalare till "bandspagetti".
2. Hacka löken fint.
3. Skär bacon i små bitar och stek den knaprig och ställ åt sidan tills grönsakerna är klara.
4. Smält smör och lägg i lök och låt den bli lite svettig och lägg den hyvlade moroten i stekpannan tillsammans med löken och stek i några minuter innan du häller i lite grädde åt gången. Jag låter grädden hela tiden koka in innan jag häller i mer. Känner efter om det behövs mer. Mot slutet smaka av med salt och peppar och riv ner parmesan. Detta brukar inte ta mer än 6-7 minuter att få färdigt.
5. Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg över bacon och nyriven parmesan. Dra även några drag med pepparkvarnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar