tisdag, januari 14, 2014

Ekologiskt rockar igen


Detta säger jag ju hela tiden som ett mantra, EKOLOGISKT är bäst! Köp ekologiskt så behöver du inte oroa dig för gifter i maten och nu har även forskare i USA kommit fram till, efter omfattande tester, att även omega-3 halten är bäst på EKO-mjölk. På nåt sätt så förstår man det utan en massa forskare måste säga det till en, men det finns fortfarande människor därute som inte tror på detta. Så jag gillar att tidningar och radion har rapporterat om detta idag.

Citerat från artikeln hos SvD:
Eko-mjölken innehöll 62 procent mer omega-3 som annars finns i fet fisk och i viss grad i rapsolja. Eko-mjölken innehöll dessutom 25 procent mindre omega-6 som är vanligt i det hårt processade industrifett som används i friterad mat och kakor och annat med lång hållbarhetstid.

Omega-3 är våra kroppars finaste olja som används på känsliga platser som hjärtklaffar, ögonlock, hjärnan och spermier. Omega-6-fettsyror stimulerar istället inflammation som är en viktig del i vårt immunförsvar. Men med för mycket omega-6 överstimuleras immunförsvaret och detta misstänks bidra till ökad inflammation och exempelvis allergier och kärlsjukdomar.


En glad kossa som får gå ute och äta giftfritt ger bra mjölk

Läste detta hos SVD.se och hörde det på radionyheterna hela dagen. Gav mig ett leende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar