fredag, januari 10, 2014

Marinerad fetaost

Marinerad fetaost kräver min familj typ hela tiden till alla mål i huset. Så detta gör jag ofta. Och jag gör den på lite olika ingredienser. Här kommer två varianter som är vanliga hos oss.


Rosépepparfeta (bilden)
1 paket fetaost
10 rosépepparkorn mortlade
10 färska basilikablad finhackade
1 dl olivolja basilicum (Saltå Kvarns)

Cayennefeta
1 paket fetaost
1 tsk cayennepeppar
1 dl kallpressad olivolja (jag använder oftast Saltå Kvarns Riserva)

Gör såhär:
1. Skär fetaosten i kuber eller dela de i ojämna bitar.
2. Lägg ner fetaosten i en skål.
3. Häll över olivoljan.
4. Smaksätt.
5. Blanda om och låt stå en stund innan servering.


Tips! Om inte allt går åt till middagen så ställ fetaosten in i kylen, men då kommer olivoljan stelna så nästa dag så kan man ta fram fetaosten en stund innan man ska äta så hinner olivoljan smälta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar