torsdag, mars 08, 2012

Hälsobröd med kruskakli och blåbär


Här snackar vi inte bara, utan det är verkligen ett äkta hälsobröd. Jag tänker på alla bröd i bröddiskarna med sina hälsosamma budskap men när man vänder på förpackningen så innehåller de bara en massa skit. Det här hälsobrödet har mindre kolhydrater och är gjort på ekologiska frön och blåbär som kroppen mår bra av.

8 bitar hälsobröd:
1 dl sesamfrön (Saltå Kvarn)
1/2 dl solroskärnor (Saltå Kvarn)
1/2 dl kruskakli (Saltå Kvarn)
2 msk linfrön (Saltå Kvarn)
2 tsk fiberhusk (malda physilliumfrön)
2 msk torkade blåbär
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl ost (jag hade Jarlsberg, som är en ost utan tillsatser)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer till mjöl. Blanda i kruskakli, linfrön, fiberhusk, salt och bakpulver.
3. Vispa ägg pösigt.
4. Riv osten.
5. Blanda de torra ingredienserna med ägg och ost och låt stå och gona till sig i ca 5 minuter.
6. Ta en ugnsfastform och sätt på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten lagom tjockt.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter.

Gjord på Saltå Kvarns biodynamiska och krav-märkta produkter



1 kommentar: