Crepes med Champinjonstuvning |
Bästa champinjonstuvningen:
250 g skivade färska champinjoner eller kastanjechampinjoner
80 g smör
1 msk vetemjöl (kan uteslutas, vilket jag gör när jag bara har grädde)
3-4 dl grädde (eller mjölk, men då måste du ta mer vetemjöl)
salt
vitpeppar (ganska mycket)
Gör såhär:
1. Stek champinjonerna i 1/3 av smöret tills champinjonerna är fint stekta. Salta och peppra.
2. Tillsätt 1/3 av smöret och 1 msk vetemjöl och vispa in vetemjölet ordentligt.
3. Tillsätt resten av smöret och låt den smälta in ordentligt innan du slår på grädden lite i taget. Låt stuvningen småputtra ca 20-30 minuter och rör om då och då tills den har den konsistensen som du själv önskar av en stuvning.
4. Smaka av med salt och ganska mycket vitpeppar.
Serveringsförslag: Crepes. Chilibiff. Pasta.
Champinjonstuvning med chilibiff |
Men vad gott
SvaraRadera