Älgkorv, eller dolmar som vi sa till min son. Han gick på det och åt med god aptit. Tror inte han hade ätit om han fått veta att det var älgkorv, eller så är det bara mina förutfattade meningar som ställde till det igen. Men gott var det. Köpte korven hos Bondens Matbod på Siggesta. Stekte den fin i lite smör och bjöd till en supergod blomkålsmos, lite finhackad salladslök och syltad tomat som jag också köpte i Matboden.
Blomkålsmos:
1 blomkålshuvud
2 salladslökar
grädde
salt
vitpeppar
philadelphiaost
Gör såhär:
1. Koka blomkålen och salladslöken i bitar i grädde, smör, salt och vitpeppar tills den är mjuk.
2. Häll över gräddkoket i en bunke och blomkålen i en annan.
3.
Mosa ihop blomkålen med en stor klick mjukost och eventuellt lite av
gräddkoket. Smaka av med salt och peppar och ta mer gräddkok om det
behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar