söndag, februari 02, 2014

Lowcarb tunnbröd i stekpannan


Dessa tunnbröd blev verkligen sjukt bra. Äter du minimalt med kolhydrater så passar dessa dig perfekt. Gjorda på äggvitor och keso. Jag får alltid tokmycket äggvita över från när jag tex gör majonnäs. Så istället för att slänga äggvitan så använder jag de till tex dessa lowcarb-tunnbröd. Hemligheten är att steka de i smör på medium värme tills du ser att de är genomtorra på ovansidan och innan du vänder och steker de några minuter till på andra sidan. Då får de en krispig yta som ändå smälter i munnen.  Det är svårt att förklara men våga att prova dig fram i köket för att få till din egna favorit. De bör såklart ätas samma dag för att krispet ska vara kvar, men låt svalna en stund inna du äter. Jag äter de med bregott, en god ekologisk ost och nån grönsak.

Ingredienser för 6-7 st
250 g äggvitor
250 g keso
0,5 dl grädde
3 tsk fiberhusk
smör att steka i

Gör såhär:
1. Använd mixerstav och mixa ihop keso, äggvitor, grädde och fiberhusk.
2. Smält smör i en stekpanna och klicka ut en klick smet. Jag har märkt att det blir bäst resultat när jag plattar ut smeten med stekspaden istället för att snurra smeten i stekpannan (som när man steker pannkakor).
3. Stek första sidan på medium värme (ca steg 4-5 av 12 steg på spisen) tills du ser att de är genomtorra på ovansidan och innan du vänder och steker de ytterligare några minuter på andra sidan.

Lycka till och berätta om du lyckades med dessa.

2 kommentarer:

 1. Det finns så himla många LCHF-bröd jag vill prova att göra, och som ju passar mig som glutenintolerant väldigt bra även om jag inte äter LCHF i övrigt. Men så var det ju det där med lilla äggallergikern i familjen..Har du något bra tips på bröd utan både gluten och ägg? Kanske lösningen till världsfreden också när jag ändå frågar? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå Hanna, här har du ett recept som jag provat och dessa bröd är riktigt bra.

   http://www.greenkitchenstories.com/paleo-bread-quick-pickled-fennel/

   Radera