fredag, februari 28, 2014

Healthy Pancakes / Nyttiga Pannkakor


These pancakes are gluten and sugarfree and so good. If you want them more paleo you can use bananas instead of cottage cheese. But with cottage cheese they are more lowcarb and that´s better for the blood sugar. The secret to the success of these is to fry them on medium heat for quite long time before you flip them over. Due to the physsilium husk the batter will be more sticky in the end but it´s still okey. Just spoon out the batter and help it with your spoon to flatten out on your frying pan. I always get a great result and everyone in my family love theese pancakes.

Organic ingredients for 21 small pancakes
250 g cottage cheese (or 2 bananas)
3 eggs
2 tsp physsilium husk
Butter, ghee or coconut oil for frying

Berry or mixed nut pancakes:
Add 2-4 berries or tbsp chopped and mixed nuts on every pancake before you flip them to the other side.

Steps:
1. Mix together cottage cheese, eggs and physsilium husk with a hand mixer or food processor.
2. Spoon out the batter into a heated pan and fry the pancakes in butter, ghee or coconut oil over medium heat.
3. Let them brown on the first side and til you se that the pancakes are bubbly and dry on top. It can take several minutes.
4. Flip to other side and let brown. I make about 21 small round pancakes from this batter.



Fry on medium heat til the pancakes are dry and bubbly on top.
It can take several minutes but it worth waiting for.
You get better pancakes this way,






Dessa pannkakor är gluten och sockerfria och så himla goda. Om du vill ha dem mer Paleo så kan du använda bananer istället för keso. Men med keso är de mer Lowcarb och det är ju bättre för blodsockret. Hemligheten med dessa är att steka dem på medelvärme under ganska lång tid innan du vänder dem. På grund av fiberhusken blir smeten mer klibbig i slutet, men den är fortfarande ok. Ta bara en sked och platta ut smeten på stekpannan. Jag får alltid ett bra resultat och alla i min familj älskar de här pannkakorna.

Ekologiska ingredienser för 21 små pannkakor:
250 g keso (eller 2 bananer)
3 ägg
2 tsk fiberhusk (psylliumfröskal)
Smör, ghee eller kokosolja till stekning

Bär- eller nötpannkakor:
Lägg 2-4 bär eller msk hackade och blandade nötter på varje pannkaka innan du vänder dem till andra sidan.

Gör såhär:
1. Blanda keso, ägg och fiberhus med en handmixer eller matberedare.
2. Skeda ut smeten i en uppvärmd stekpanna och stek pannkakorna i smör, ghee eller kokosolja på medelvärme.
3. Bryn de på första sidan och vänd inte förrän du börjar se små bubblor på ovansidan. Det kan ta flera minuter. Kom ihåg att ha medium värme annars blir de för brända.
4. Vänd på pannkakorna. Jag gör ungefär 21 små runda pannkakor på denna smet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar