söndag, november 03, 2013

Bakad gräddfil med Kalixlöjrom

Bakad gräddfil är både gott och annorlunda. Kalixlöjrom passar till som handen i handsken och jag hade aldrig hört talas om bakad gräddfil för 8 månader sedan när jag gjorde detta första gången. Perfekt till påsk, midsommar och en trist höstdag som idag. Det lyser liksom upp ens tillvaro.

För 4 portioner
1,5 dl gräddfil
0,5 dl grädde
3 äggulor
1 krm havssalt
1 krm vitpeppar

Gör såhär:
1. Vispa äggulor med gräddfil, grädde, äggulor, havssalt och vitpeppar.
2. Fördela gräddfilssmeten i fyra portionsformar.
3. Grädda i 125 grader mitt i ugnen i ca 25 minuter.
4. Låt kallna.
5. Servera med löjrom, finhackad rödlök, gräslök, dillkvist och rostat surdegsbröd. 


Jag använder Gerberas små pajformar. De är 10 cm i diameter och 3 cm höga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar