Pastasallad 4 port
1 påse pasta Tricolore
1 ask körsbärstomater
2 nävar böngroddar
1 st röd salladslök i skivor
2 nävar ruccola
1 påse mozarellakulor
olivolja basilicum
Avokadoröra
2 st Avokado
1 Vitlöksklyfta
nypa Chiliflakes
nypa Salt
nypa Svartpeppar
skvätt olivolja
Balsamicobiff
400 g biff i strimlor
smör att steka i
1 st vitlöksklyfta
nypa cayennepeppar
chiliflakes
salt
peppar
olivolja basilicum
crema di balsamico
Gör såhär:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Blanda pastan med körsbärstomater, böngroddar, salladslök, ruccola, mozarellakulor och en generös skvätt med olivolja basilicum.
3. Gör iordning avokadoröran. Mosa avokadon med en gaffel slarvigt, det ska vara bitar av avokadon i så mosa inte för kraftigt. Blanda i riven vitlök, chiliflakes, salt, peppar och en skvätt olivolja.
4. Gör iordning balsamicobiffen. Skär biffen i tunna strimlor och stek upp den i omgångar. Salta och peppra. När allt kött är uppstekt så riv i en vitlöksklyfta och smaka av med cayenne och chiliflakes. På slutet blanda i en generös skvätt med olivolja basilicum och crema di balsamico men låt det inte steka mer för då kan balsamicon bränna fast och få en läskig smak. Och det vill vi inte, eller hur.
5. Blanda pastasalladen med köttet och ringla över mer olivolja om det känns torrt.
6. Lägg upp på tallrikar och toppa med avokadoröran.
Smaklig måltid!
Saltå Kvarn Tricolore. Den röda färgen kommer från torkad tomat och den gröna färgen kommer från torkad spenat. |
Gott |
Gott |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar