lördag, augusti 10, 2013

Fetaost- och timjansallad med grillad kyckling och tomatcreme

Snabbmat hemma hos oss är när man köper med sig en grillad kyckling från manuella disken. Jag har börjat älska halkidiki oliver sista tiden, så himla goda. De ekologiska från Fontana är grymma. Om ni inte hittar soltorkade tomater creme så kan man även ta hela soltorkade tomater i olja och mixa ihop till en egen creme innan man blandar ihop de med färskosten.

Ingredienser för 4 port sallad:
1 hel grillad kyckling
halv isbergssallad
1 gul paprika
1 ask körsbärstomater delad i klyftor
1 salladslök i skivor
halv gurka 
1 fetaost i bitar
1 burk halkidiki oliver
halv kruka färsk timjan

Ingredienser tomatcreme:
halv burk soltorkade tomater creme
100 g philadelphiaost

Ingredienser vinägrette:
3 msk olivolja
1 msk balsamico
1 vitlöksklyfta
nypa havssalt
nymalen svartpeppar


Fetaost- och timjansallad
Gör såhär:
1. Dela kycklingen i munsbitar.
2. Hacka isbergssallad, paprika, körsbärstomater, salladslök, gurka, fetaost och timjan.
3. Blanda ihop till en schysst sallad tillsammans med hela halkidiki oliver och lägg salladen på en tallrik och arrangera kycklingen över.
4. Droppa vinägrette över sallad och kyckling.
5. Lägg en generös klick med tomatcreme på salladen.

Tomatcreme
Gör såhär:
1. Blanda ihop soltorkade tomater cremen och philadelphian till en jämn creme.

Vinägrette
Gör såhär:
1. Blanda ihop olivolja med balsamico.
2. Riv ner en vitlöksklyfta och dra några varv med pepparkvarnen.
3. Smaka av med en nypa havssalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar