fredag, augusti 09, 2013

Halloncupcakes


Svingoda! Hade ingen mjölk hemma, som jag normalt brukar ha i smeten, så jag tog filmjölk och det gav bara en härlig syrlighet till muffinsarna. Våga testa du också.

Ingredienser till 8 stora muffinsar:
(Jag använder Toppitz stora amerikanska muffinsformar)

100 g smält smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (eller 1,5 tsk vaniljsocker)
nypa salt
zest från en ekologisk citron
1,5 dl filmjölk (eller mjölk)
0,5 dl Saltå olivolja citron (kan uteslutas men ta då 0,5 dl mer filmjölk)
100 g frysta hallon

Gör såhär:
1. Smält smör och ställ åt sidan och riv ner zesten från en citron.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna; vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt.
4. Blanda ihop filmjölk och olivolja.
5. Vänd ner de torra ingredienserna varvat med smör och filmjölk/olivolja med äggblandningen. Vänd ner med en slickepott till en jämn smet.
6. Klicka ner drygt 1 msk i varje muffinsform och lägg i ca 4-5 frysta hallon och fördela sen resten av smeten så det täcker hallonen.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter i 175 grader varm ugn.

Låt svalna helt och toppa med tex lemoncurd, vispad grädde eller florsockertopping.

Recept på Lemoncurd hittar ni här.

Recept florsockertopping
Blanda ihop till en jämn smet:
125 g rumsvarmt smör
300 g florsocker
1,5 msk citronsaft

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar