söndag, juni 03, 2012

Chokladmousse Basilicum

Wow vilken överraskning detta blev då! Vi i Saltå Kvarns smakråd fick möjlighet att testa deras nya olivoljesortiment med de tre olika smakerna basilika, citron och mandarin. Jag fick äran att testa Olivolja Basilicum. Vi fick helt fria händer att kreera. Otippat så gjorde jag en chokladmousse. Det blev en minst sagt ovanlig men riktigt god kombo med choklad och basilika. Ska i veckan åka till Saltå Kvarn-butiken på söder och köpa på mig de andra smakerna också och testa att göra denna grymma mousse. Det måste ju bara vara gott med mandarinsmak eller citronsmak också. Snabbt och enkelt gör man den också och på bara 3 ynkliga ingredienser.

Du behöver:
100 g mörk choklad av bra kvalitet (minst 70%)
50 ml olivolja Basilicum
2 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Vispa grädden hårt.
3. Blanda chokladen med olivolja och häll ner chokladen i den hårdvispade grädden. Jag blandar försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
4. Klicka ner i 4-6 skålar.
5. Ställ in i kylen i några timmar.
6. Servera med vispad grädde och hallon.


Smält chokladen över vattenbad och blanda i olivoljan.

Hårdvispa grädden.

Blanda grädden med choklad och olivolja.




1 kommentar: