söndag, juni 03, 2012

Vinägrette Basilicum

Idag blev det vegetariskt. Vi gjorde Västerbottenspaj, stekta ekologiska sparrisar, melonsallad och en riktigt god vinägrette som jag gjorde på Saltå Kvarns basilicum olivolja. Vilken otrolig hit det blev, allt passade så bra ihop. Till och med sonen tog två portioner och sa "du gjorde för lite sallad" och jag kan nästan garantera att det var tack vare den här vinägretten.
 
Här kommer receptet på vinägretten.

Du behöver:
0,5 dl Saltå Kvarn olivolja basilicum
0,5 dl Saltå Kvarn vit balsamvinäger
1 riven vitlöksklyfta
1 nypa flingsalt
några drag nymalen svartpeppar

Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienser och låt alla droppa över vinägretten över sin sallad.


Dagens goda vegetariska middag. Västerbottenspaj, sparris, melonsallad.

Melonsallad med vinägrette Basilicum.
Salladen innehåller krispsallad, gurka, paprika, tomat, rödlök, smulad feta, kulor av honungsmelon.

Gott

Och gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar