onsdag, april 04, 2012

Frasvåfflor med Kalixlöjrom

Ja ja jag vet, det är över en vecka sen våffeldagen. Men man kan äta våfflor även andra dagar än just våffeldagen. Här får ni mitt recept på riktigt lyxiga och tokgoda löjromsvåfflor. Och de här våfflorna blev mina bästa nånsin. Frasigheten höll i sig länge. Även på en bit som kallnat och som jag knaprade på lite senare på kvällen. Ett fantastiskt våffelrecept om ni frågar mig. Och att sen toppa denna fantastiskhet med äkta Kalixlöjrom, lite creme fraiche, finhackad rödlök och dill så är lyckan typ total.

Ingredienser för 12 våfflor:
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 krm salt
2,5 dl kallt vatten
4 dl grädde
smält smör till gräddningen

Till servering:
120 g Kalixlöjrom
1/2 finhackad rödlök
1 dl creme fraiche
dillkvistar

Gör såhär:
1. Smält smöret och låt den svalna.
2. Rör ihop vetemjöl, salt och vatten.
3. Vispa grädden riktigt tjockt och blanda med vetemjölsblandningen och smöret.
4. Värm ett våffeljärn och smörj järnet med lite smält smör före varje våffelgräddning.
5. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och lägg på ett galler. Lägg de inte på varandra för då blir de mjuka. Vi vill ju ha frasiga våfflor. I mitt våffeljärn går det åt ca 1 dl smet.
6. Servera med Kalixlöjrom, creme fraiche, finhackad rödlök och en dillkvist.

Serveringstips 2: Såklart kan man servera dessa godingar med äkta sylt och vispad grädde.

1 kommentar:

  1. Kan tipsa om surdegsvåfflor, de är fantastiskt goda. http://marlenesmat.blogg.se/2012/march/vaffeldagen.html

    SvaraRadera